Hygienistbehandling

Tandhygienisterna utför en grundlig rengöring av din mun, där plack och tandsten avlägsnas och där de gör en individanpassad plan för dig så att du på bästa sätt kan förebygga karies och andra munsjukdomar.

Våra Tandhygienister

Tandvårdsteam Andrén har två tandhygienister, Anna Malmros och Malin Sjöström. Rollen som tandhygienist är både förebyggande och sjukvårdande.

Anna och Malin utför fullständiga undersökningar på både vuxna och barn. De arbetar både med förebyggande och sjukvårdande behandlingar. Om du exempelvis drabbas av tandlossning (ungefär 10% av den svenska befolkningen drabbas av detta) är det främst tandhygienisterna som behandlar dig, ibland i samarbete med tandläkaren om det är aktuellt med tandkirurgi.

Anna och Malin hjälper dig på bästa sätt att ge dig bästa möjliga råd om hur du ska sköta om dina tänder för att få behålla dem hela livet. Ungefär 10% av den svenska befolkningen drabbas av tandlossning i någon grad och det är främst tandhygienisterna som kan sätta den diagnosen och behandla dig, ibland i samarbete med tandläkaren om det blir aktuellt med kirurgi.

Glädjande är att Anna och Malin har ett så gott rykte om sig i stan att de får remisser från andra tandläkare för att hjälpa deras patienter med tandköttsproblematik! Vi är stolta över att ha dem i teamet!