Ditt första besök

Vi vill att ditt första besök hos oss skall bli så behagligt som möjligt. Vårt mål är att kunna erbjuda dig den bästa tandvård du någonsin har fått och att göra det så att du känner dig delaktig, avslappnad och trygg hos oss.

När du kommer till oss

Vår trevliga receptionist Paula hälsar dig välkommen i receptionen. Du får sitta ned i vårt inbjudande väntrum och läsa en dagstidning eller prata vidare med någon av oss. Vårt mål är att alltid vara i tid och inte låta dig vänta. Vi tar den tid som behövs för att lära känna dig och dina funderingar om tänder och tandhälsa. Efter detta tar vi röntgenbilder digitalt; detta reducerar stråldosen med upp till 90% jämfört med konventionella bilder. Sedan börjar vi undersökningen.

Din undersökning

Vi utför en detaljerad undersökning av dina tänder och ditt munstatus. Vi ser på slemhinnor och mjukvävnader. Vi undersöker också tandköttet med eventuella djupa fickor, blödning eller andra tecken på tandköttssjukdom. Vi känner på tuggmuskler för att se eventuella käkledsproblem. Vi tittar på tandslitaget och hur du biter samman dina tänder. Vi ser efter hål i tänderna, sprickor eller andra svagheter i tanden. Till slut tittar vi på ditt leende och – om du önskar – ger dig råd om hur du kan förbättra utseendet på dina tänder. Ibland kompletterar vi med digitala foton på tänderna.

Efter undersökningen studerar vi röntgenbilder och kliniska fynd och utformar en behandlingsplan just för dig. Vanligtvis bokar vi en ny tid då vi går igenom behandlingsplanen tillsammans (och ser om några alternativa lösningar kan finnas efter dina önskemål eller behov). Om du endast har ett litet behandlingsbehov kan vi se på detta redan vid första besöket.

Försäkringskassan

Under 2008 genomförde regeringen en stor tandvårdsreform för vuxna. Det ska bli billigare att besöka tandvården – speciellt för den som har omfattande tandvårdsbehov. Det nya tandvårdsstödet innehåller dels ett allmänt tandvårdsbidrag (en så kallad ”tandvårdscheck”), dels ett skydd mot höga kostnader för omfattande tandvård.

Vi är väl insatta i Försäkringskassans ersättningssystem och hjälper dig att få maximal hjälp av detta.

Vår policy

Vi ber att du är i god tid vid ditt besök. Vi reserverar tiden speciellt för dig och anstränger oss för att ge dig bästa möjliga tandvårdsupplevelse.

Om du behöver ändra din tid, var snäll och kontakta oss minst 48 timmar innan utsatt tid. Det hjälper oss att fylla luckan i tidboken. Om du ändrar tiden med kort varsel får vi svårt att fylla den uppkomna luckan.